Re: mSaver awaria ???
Aż założyłem konto
Nie jesteś sam. Mam ten sam problem, spowodowany identyczną sytuacją - w niedzielę wieczorem zablokowałem wpłaty na mSaver, rano paczę, a tu... 0,00 zł.
Bricks have been shat.
Na początku pomyślałem, 'o kułde, okradly mię!'. Potem, uspokoiwszy się, stwierdziłem, że to niemożliwe, gdyż nikt nie logował się na moje konto od mojego ostatniego logowania, ani nie dostałem żadnych haseł smsowych. Na początku chciałem zrobić, jak zaleciła Tobie Pani mTelefonistka, czyli złożyć nowy wniosek o mSaver. Ale uznałem, że to trochę ryzykowne, bo co jeśli dostanę kompletnie nowy rachunek, z innym numerem? Jak udowodnię, że miałem pieniądze na jakimśtampoprzednim rachunku? Następnie szybki telefon na mLinię - bardzo miły Pan mTelefonista był równie zszokowany jak ja, gdyż, jak stwierdził - widzi wszystko od siebie, pieniążki są, leżą, pracują. No, ale ich nie widziałem. Poszedł zapytać szefa, o co chodzi. Szef poradził zgłoszenie reklamacji, co też uczyniłem (poniedziałek). Od tamtej pory cisza. Ciągle nie odważyłem się spróbować złożyć nowego wniosku.
Przyznam, że jako student, z ograniczonymi środkami, jestem tą sytuacją dosyć mocno zszokowany i nieco rozgoryczony, gdyż, jako że to są ostatnie dni miesiąca, musiałem zrezygnować z ciepłych posiłków

No cóż, mówi się trudno. Wyszczupleję troszkę.
Złóż reklamację. Żeby potem nie powiedziano Tobie, że nic nie wiedza o Twoich pieniadzach. Wątpię, żeby tak mogło się stać, (w końcu mBank to instytucja zaufania publicznego

) ale przezorny zawsze ubezpieczony, prawda?
Ktoś jeszcze z takim problemem, czy jesteśmy aż tak unikalni?
PS. Zastanawia mnie jedno - czy w związku z tym, iż mBank nie dopełnił w tym przypadku swoich obowiązków, nie powinienem zostać zwolniony z opłaty za wypłatę środków z mSavera drogą telefoniczną? W końcu z winy mBanku nie mam możliwości zrobić tego internetowo, czytaj: nieodpłatnie. A jeśli powinienem zostać zwolniony, to co powinienem zrobić, żeby zwolnionym z tej opłaty zostać?
Wszystko to tym bardziej smutne, że zawsze chwaliłem sobie mBank za bezproblemowość i prostotę obsługi. A tutaj taki zawód, na tak fajnym, unikalnym produkcie, jakim jest mSaver.