Zaloguj się. Nie masz konta? Zarejestruj się!

Opcje wyszukiwania

Data

Dowolna data
Ostatnie dni
Od do

Wskazówki wyszukiwania

QUOTES (") pozwalają wyszukiwać całe frazy. Oznacza to, że wpisanie "mBank BRE" zwróci nam wszystkie wiadomości zawierające dokładnie tą frazę gdzieś w swojej treści.

MINUS (-) eliminuje słowa. Oznacza to, że wpisanie mBank i -BRE zwróci nam wszystkie wiadomości, które zawierają słowo mBank i nie zawierają słowa BRE. Można także zastosować MINUS do frazy w QUOTES, jak na przykład mBank -"BRE Bank".

Mechanizm wyszukujący nie jest wrażliwy na wielkość liter i przeszukuje pola: Tytuł, Treść i Autor.

mSaver awaria ???

mSaver awaria ???

Witam

Zleciłem dzisiaj przez system modyfikację mSavera polegającą na zawieszeniu wpłat na rachunek -> sukces 100% realizacji wniosku
wchodzę sobie w oszczędności, a tam kasy 0,00 (a wierzcie mi, było ciut więcej : ) ).
Ba, po wejściu w regularne oszczędzanie jakieś takieś wyliczonka jaką to emeryturę dostanę korzystając z mbanku, a mSavera dalej brak...

Szybki telefon na mLinię i dostaję info, że po ostatnim wdrożeniu awaria : ( cec.hująca się tym, iż wykonując zawieszenie przez system, rachunek mSaver się odpiął od mojego widoku i doopa zbita...

Kasa oczywiście sobie leży i czeka, aż jakby co zlecę telefonicznie za 10zł przelew na ekonto, bo inaczej nie wiem czy ją w jakim widoku kiedykolwiek zobaczę...

P.S. A nowy wniosek o mSaver, który ma mnie wybawić wg Pani mTelefonistki z kłopotu, wisi sobie na 30% i czeka na realizację : (

*.free.aero2.net.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Re: mSaver awaria ???
Aż założyłem konto : )
Nie jesteś sam. Mam ten sam problem, spowodowany identyczną sytuacją - w niedzielę wieczorem zablokowałem wpłaty na mSaver, rano paczę, a tu... 0,00 zł.

Bricks have been shat.

Na początku pomyślałem, 'o kułde, okradly mię!'. Potem, uspokoiwszy się, stwierdziłem, że to niemożliwe, gdyż nikt nie logował się na moje konto od mojego ostatniego logowania, ani nie dostałem żadnych haseł smsowych. Na początku chciałem zrobić, jak zaleciła Tobie Pani mTelefonistka, czyli złożyć nowy wniosek o mSaver. Ale uznałem, że to trochę ryzykowne, bo co jeśli dostanę kompletnie nowy rachunek, z innym numerem? Jak udowodnię, że miałem pieniądze na jakimśtampoprzednim rachunku? Następnie szybki telefon na mLinię - bardzo miły Pan mTelefonista był równie zszokowany jak ja, gdyż, jak stwierdził - widzi wszystko od siebie, pieniążki są, leżą, pracują. No, ale ich nie widziałem. Poszedł zapytać szefa, o co chodzi. Szef poradził zgłoszenie reklamacji, co też uczyniłem (poniedziałek). Od tamtej pory cisza. Ciągle nie odważyłem się spróbować złożyć nowego wniosku.
Przyznam, że jako student, z ograniczonymi środkami, jestem tą sytuacją dosyć mocno zszokowany i nieco rozgoryczony, gdyż, jako że to są ostatnie dni miesiąca, musiałem zrezygnować z ciepłych posiłków : ) No cóż, mówi się trudno. Wyszczupleję troszkę.

Złóż reklamację. Żeby potem nie powiedziano Tobie, że nic nie wiedza o Twoich pieniadzach. Wątpię, żeby tak mogło się stać, (w końcu mBank to instytucja zaufania publicznego ; ) ) ale przezorny zawsze ubezpieczony, prawda?

Ktoś jeszcze z takim problemem, czy jesteśmy aż tak unikalni?

PS. Zastanawia mnie jedno - czy w związku z tym, iż mBank nie dopełnił w tym przypadku swoich obowiązków, nie powinienem zostać zwolniony z opłaty za wypłatę środków z mSavera drogą telefoniczną? W końcu z winy mBanku nie mam możliwości zrobić tego internetowo, czytaj: nieodpłatnie. A jeśli powinienem zostać zwolniony, to co powinienem zrobić, żeby zwolnionym z tej opłaty zostać?
Wszystko to tym bardziej smutne, że zawsze chwaliłem sobie mBank za bezproblemowość i prostotę obsługi. A tutaj taki zawód, na tak fajnym, unikalnym produkcie, jakim jest mSaver.
193.108.194.*
Zgłoś naruszenie zasad

Mógłbym prosić o wypowiedź któregoś z pracowników mBanku...? ; )
193.108.194.*
Zgłoś naruszenie zasad

Sheppen napisał(a):

> A jeśli powinienem zostać
> zwolniony, to co powinienem zrobić, żeby zwolnionym z tej opłaty
> zostać?

Powinieneś zażądać bezpłatnego przelania środków w złożonej reklamacji. Pracownik mLinii nie ma możliwości ominięcia opłaty. Możesz też zrobić przelew telefonicznie i od razu złożyć reklamację z żądaniem zwrotu opłaty.
77.95.55.*
Zgłoś naruszenie zasad

DonTonico napisał(a):
> Sheppen napisał(a):
>
> > A jeśli powinienem zostać
> > zwolniony, to co powinienem zrobić, żeby zwolnionym z tej
> opłaty
> > zostać?
>
> Powinieneś zażądać bezpłatnego przelania środków w złożonej
> reklamacji. Pracownik mLinii nie ma możliwości ominięcia opłaty.
> Możesz też zrobić przelew telefonicznie i od razu złożyć
> reklamację z żądaniem zwrotu opłaty.

W moim przypadku zostaje już tylko ta druga opcja, niestety. Cholera, podobał mi się ten rachunek. A już szczególnie oprocentowanie. Ale takie zabawy nie są tego warte.
193.108.194.*
Zgłoś naruszenie zasad

Witaj preev,

po ostatnich weekendowych zmianach w systemie Banku, wystąpił problem związany z rachunkiem mSaver. Także serdecznie Cię przepraszam w imieniu Banku oraz innych Klientów, za powstałe utrudnienia.
Zapewniam, iż mimo braku podglądu w serwisie transakcyjnym do rachunku mSaver, środki zgromadzone na koncie są bezpieczne.
Awaria dotyczy przede wszystkim Klientów dokonujących modyfikacji na rachunku, czyli zablokowania przekazywania stałej kwoty z rachunku eKONTO lub wyłączenia trybu przekazywania końcówek z transakcji, czy też wybranego procenta. Pomocne w tej sytuacji jest złożenie ponownie wniosku modyfikacyjnego, gdzie uruchamiany jest tryb oszczędzania, co spowoduje, że rachunek mSaver zostanie prawidłowo powiązany z eKONTEM.

Podkreślam, iż nie powinno się składać nowego wniosku o rachunek mSaver, tylko wniosek modyfikacyjny. W przypadku dalszych trudności, zapraszam w celu wyjaśnienia sytuacji do kontaktu z mLinią.

Pozdrawiam Iza.
10.29.62.*
Zgłoś naruszenie zasad

Już mi wszystko działa! Ponowny telefon na mLinię poskutkował, przemiłe zaskoczenie.
Droga m_Izo, dziękuję za odpowiedź. Rychłą, zaznaczę, co się ceni : )
Problem jest w tym, że nawet modyfikacja nie jest możliwa. Możliwe (było) jest tylko złożenie wniosku o nowy rachunek.

W każdym razie, jest już wszystko w porządku.
Ciepłe posiłki! :P
193.108.194.*
Zgłoś naruszenie zasad

Wszystko fajnie, tylko m_Iza nie napisała wprost, że problem zostanie naprawiony : ) To jak- zostanie naprawiony?
Mnie się udało 2 mSavery otworzyć, po kontakcie z mLinią zniknął jeden z nich + została spisana reklamacja.
151.193.120.*
Zgłoś naruszenie zasad

michal_kow napisał(a):
> Wszystko fajnie, tylko m_Iza nie napisała wprost, że problem
> zostanie naprawiony : ) To jak- zostanie naprawiony?

Problem cały czas jest i do tej pory nie został naprawiony.

Wczoraj założone nowe ekonto, mSaver ma w takim wypadku automatycznie zaznaczone oszczędzanie końcówek, po modyfikacji na stałą kwotę miesięczną zniknął. Po wejściu w zakładkę *Regularne Oszczędzanie* pojawiają się inf. o możliwości oszczędzania na emeryturę lub inne z wykresami słupkowymi.

m_Iza napisał(a):

Pomocne w tej sytuacji jest złożenie
> ponownie wniosku modyfikacyjnego, gdzie uruchamiany jest tryb
> oszczędzania, co spowoduje, że rachunek mSaver zostanie prawidłowo
> powiązany z eKONTEM.
>
> Podkreślam, iż nie powinno się składać nowego wniosku o rachunek
> mSaver, tylko wniosek modyfikacyjny. W przypadku dalszych trudności,
> zapraszam w celu wyjaśnienia sytuacji do kontaktu z mLinią.
>
> Pozdrawiam Iza.

Nie można złożyć wniosku modyfikacyjnego, bo mSaver kompletnie nie jest widoczny. Można jedynie przy wejściu w zakładkę*Regularne Oszczędzanie* kliknąć dalej i oglądnąć symulację oszczędzania np. na swoją emeryturę, później jest możliwość złożenia wniosku i po kliknięciu okazuje się, że składamy wniosek o mSaver, bo wcześniej nigdzie nie pada taka nazwa.

Więc trzeba złożyć nowy wniosek o mSaver, żeby z powrotem został przypięty do ekonta. Ale z tym też jest pewien problem, bo po zalogowaniu do konta widoczne są 2 rachunki mSaver. Przy tym drugim nie ma przycisku *przelew własny*, a po wejściu w niego jest akapit *informacje wspólne*, ale nie ma akapitu *mSaver*, więc ten drugi mSaver nie ma swojego numeru rachunku.

Inny problem dotyczy oprocentowania mSavera. Wczoraj założone nowe ekonto (dla nowego klienta), we wniosku o nie automatycznie było zaznaczone otwarcie mSavera, po wczorajszej modyfikacji nastąpiło odpięcie mSavera, dzisiaj nowy wniosek, otwarcie mSavera z dzisiejszą datą, a oprocentowanie 5%. Mam nadzieję, że dzień po złożeniu wniosku, czyli jutro będzie już 9%.

Kamelia
*.torun.mm.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Na wstępie dziękuję p. Justynie B. za szybkie zajęcie się sprawą ; )

Natomiast co do meritum, to dobrze wiedzieć, że awaria trwa nadal i nie będzie mi już żal rezygnować z mSavera do czego doprowadziła polityka mBanku pieprzenia wszystkiego z czego korzystam akurat wtedy jak potrzebuję mieć dostęp do swojej gotówki...

a jeszcze kompletny brak informacji o awarii, która trwała już dobre kilka dni w momencie jak pierwszy raz dzwoniłem i trwa nadal jak można się domyślać z postu Kamelii to już w ogóle kpina : (
*.free.aero2.net.pl
Zgłoś naruszenie zasad

No to wiadomo na kim wzorował się Alior Sync w sprawie słuchania uwag klientów. ; )
*.mlyniec.gda.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Aktualności

Jesteśmy częścią BRE Bank SA