Zaloguj się. Nie masz konta? Zarejestruj się!

Opcje wyszukiwania

Data

Dowolna data
Ostatnie dni
Od do

Wskazówki wyszukiwania

QUOTES (") pozwalają wyszukiwać całe frazy. Oznacza to, że wpisanie "mBank BRE" zwróci nam wszystkie wiadomości zawierające dokładnie tą frazę gdzieś w swojej treści.

MINUS (-) eliminuje słowa. Oznacza to, że wpisanie mBank i -BRE zwróci nam wszystkie wiadomości, które zawierają słowo mBank i nie zawierają słowa BRE. Można także zastosować MINUS do frazy w QUOTES, jak na przykład mBank -"BRE Bank".

Mechanizm wyszukujący nie jest wrażliwy na wielkość liter i przeszukuje pola: Tytuł, Treść i Autor.

Żerowanie na kliencie

Żerowanie na kliencie

Jestem z bankiem od 11.04.2002 roku i spadam do konkurencji z całym depozytem. Dzisiaj jeden klik w systemie transakcyjnym kosztował mnie 150 złotych! A chciałem tylko sprawdzić, czy opcja przelewu wewnętrznego działa i można przelać z karty kredytowej na własne konto (!). Moja prośba o anulowanie transakcji została odrzucona przez operatora na infolinii. Przykre to, że mBank nie ma duszy i serca jak kiedyś. Człowiek za jeden klik trwający niecałą sekundę musi płacić takie krocie. Przecież to moja wina, że chciałem sprawdzić, czy działa i nie doczytałem regulaminu, że przelew wewnętrzny z karty kredytowej jest płatny, rozumiem 7 złotych, ale nie 150 złotych. Cóż dotychczas miałem wszystkie transakcje spłacane przed terminem byłem lojalny, a dziś dostałem w pysk z otwartej dłoni ze stromy banku. mBank to już nie to, co kiedyś. Uciekam od was z całą rodziną wydając odpowiednią rekomendację także znajomym. Niestety nie stać mnie na taki drogi bank.

109.196.54.*
Zgłoś naruszenie zasad

Re: Żerowanie na kliencie
Ja wcześniej sprawdziłbym w opłatach i prowizjach zanim bym wykonał taką operację... Sam jesteś sobie winny. Nie mówiąc już o twoim długim stażu. Znalezienie i przeczytanie opłat i prowizji zajęło mi mniej niż minutę. A Ty straciłeś 150 zł, wydałeś pieniądze na telefon i czas pisząc ten post.
*.uznam.net.pl
Zgłoś naruszenie zasad

co jak co ale czytanie TOiP przy takich operacjach nie zawadzi a może pomóc. Masz drogi autorze nauczkę na przyszłość...

Nie ma jednak tego złego co by na dobre nie wyszło : )
lepiej późno niż wcale przejrzeć na oczy i dostrzec, że starego mBanku już nie ma - na wielu płaszczyznach jego działalności (i nie chodzi mi tutaj wcale o takie a nie inne opłaty za operacje o których piszesz)
Nikt tutaj z mBanku za Tobą nie będzie płakał ale i Ty nie masz najmniejszego powodu by ronić jakąkolwiek łezkę za tym cyrkiem.
Śmiało ewakuuj się tam gdzie klient nie jest złem koniecznym albo marionetką, której można wciskać różne badziewie katując go telefonami z zastrzeżonych numerów. Ewakuuj się i z dystansu obserwuj (podobnie jak ja i wielu starych, niegdyś bardzo aktywnych klientów tego przybytku, z którym byliśmy związani, podobnie jak twoja osoba od wielu lat) jak to z czym kiedyś się zapewne identyfikowałeś itp. z roku na rok coraz bardziej się stacza i nie wiadomo dokąd tak naprawdę zmierza, ale to już na całe szczęście nie mój cyrk i nie moje małpy : )

Pozdrawiam.
*.neoplus.adsl.tpnet.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Może by tak jakiś pracownik banku się wypowiedział i przede wszystkim podjął decyzję o anulowaniu tej prowizji pod warunkiem natychmiastowej spłaty zadłużenia na KK? Trochę to słabo wygląda, posłałem jeszcze prośbę w tej sprawie do mEkipy.

A do Ernesta - pracownicy mLinii nie mają możliwości podjęcia takich decyzji, jeśli już chciałbyś by ktoś się tym zajął indywidualnie to zgłoś to w formie reklamacji.
91.206.210.*
Zgłoś naruszenie zasad

xplo napisał(a):
> Ja wcześniej sprawdziłbym w opłatach i prowizjach zanim bym
> wykonał taką operację... Sam jesteś sobie winny. Nie mówiąc już
> o twoim długim stażu. Znalezienie i przeczytanie opłat i prowizji
> zajęło mi mniej niż minutę. A Ty straciłeś 150 zł, wydałeś
> pieniądze na telefon i czas pisząc ten post.

Właśnie straciłem nie tylko moje pieniądze, ale i bank z którym związałem się i... rozwiążę już więcej na mnie nikt nie zarobi tutaj.
A i owszem nie doczytałem aktualnego, bo czytałem kiedyś jakieś pięć lat temu, gdy jeszcze nie było opcji przelewu wewnętrznego z karty kredytowej na własne konto, a karta nie miała tylu opcji, co teraz. Jak widać pomyłki kosztują i to wiele.
109.196.54.*
Zgłoś naruszenie zasad

DonTonico napisał(a):
> Może by tak jakiś pracownik banku się wypowiedział i przede
> wszystkim podjął decyzję o anulowaniu tej prowizji pod warunkiem
> natychmiastowej spłaty zadłużenia na KK? Trochę to słabo
> wygląda.
>
> A do Ernesta - pracownicy mLinii nie mają możliwości podjęcia
> takich decyzji, jeśli już chciałbyś by ktoś się tym zajął
> indywidualnie to zgłoś to w formie reklamacji.

Dziękuję za pomoc, spróbuję poprosić o anulowanie, bo kartę już spłaciłem zaraz po mojej pomyłce.
109.196.54.*
Zgłoś naruszenie zasad

Ernest napisał(a):

> [..]
> A i owszem nie doczytałem aktualnego, bo czytałem kiedyś jakieś
> pięć lat temu, gdy jeszcze nie było opcji przelewu wewnętrznego z
> karty kredytowej na własne konto, a karta nie miała tylu opcji, co
> teraz. Jak widać pomyłki kosztują i to wiele.

nie sztuką jest popełniać błędy (to każdy głupi potrafi), ale sztuką jest wyciąganie z nich wniosków. Ty wyciągnąłeś (zapewne) więc to już jest jakiś pozytyw.

Pozdrawiam i szczerze życzę pozytywnego rozwiązania patowej sytuacji z astronomiczną prowizją (jeżeli w ogóle da się to odkręcić) i co najważniejsze - szczęścia w nowym bankowym związku, jeżeli rzecz jasna nadal decyzja o zmianie banku jest aktualna. : )
*.neoplus.adsl.tpnet.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Piotr napisał(a):
> Ernest napisał(a):
>
> > [..]
> > A i owszem nie doczytałem aktualnego, bo czytałem kiedyś
> jakieś
> > pięć lat temu, gdy jeszcze nie było opcji przelewu
> wewnętrznego z
> > karty kredytowej na własne konto, a karta nie miała tylu opcji,
> co
> > teraz. Jak widać pomyłki kosztują i to wiele.
>
> nie sztuką jest popełniać błędy (to każdy głupi potrafi), ale
> sztuką jest wyciąganie z nich wniosków. Ty wyciągnąłeś
> (zapewne) więc to już jest jakiś pozytyw.
>
> Pozdrawiam i szczerze życzę pozytywnego rozwiązania patowej
> sytuacji z astronomiczną prowizją (jeżeli w ogóle da się to
> odkręcić) i co najważniejsze - szczęścia w nowym bankowym
> związku, jeżeli rzecz jasna nadal decyzja o zmianie banku jest
> aktualna. : )

Jeśli bank nie ma serca i nie potrafi zrozumieć, że człowiek jest człowiekiem popełnia błędy, co zaraz naprawiłem spłatą całości razem z karą za głupotę to chyba raczej związek się rozpada tym bardziej, że tabelę opłat czytałem jak zakładałem kartę lata temu. W pierwszej wypowiedzi poruszyły mną emocje. Powiem szczerze, że się zżyłem z bankiem i trudno mi uwierzyć w to, co się stało tym bardziej, że jestem świeżym, co ojcem i 150 złotych to kupa pampersów. Oby tylko bank mógł jakoś temu zaradzić : (
109.196.54.*
Zgłoś naruszenie zasad

Ernest napisał(a):

> Jeśli bank nie ma serca i nie potrafi zrozumieć, że człowiek jest
> człowiekiem popełnia błędy, co zaraz naprawiłem spłatą
> całości razem z karą za głupotę to chyba raczej związek się
> rozpada tym bardziej, że tabelę opłat czytałem jak zakładałem
> kartę lata temu.

Jakiego serca?
Wykonałeś transakcję, zapłaciłeś prowizję zgodnie z tabelą opłat i prowizji, więc nie bardzo rozumiem o co chodzi.

> Powiem szczerze, że się zżyłem z bankiem i trudno mi uwierzyć w
> to, co się stało tym bardziej, że jestem świeżym, co ojcem i 150
> złotych to kupa pampersów. Oby tylko bank mógł jakoś temu
> zaradzić : (

Bank nie jest od tego, żeby się z nim zżywać.

BTW, nie ma tu żadnego "żerowania na kliencie". Nikt cię przecież nie oszukał.
*.adsl.inetia.pl
Zgłoś naruszenie zasad

@Ernest proszę o kontakt np. z numerem reklamacji na adres pomoc@mbank.pl postaramy się pomóc.
Pozdrawiam Iza
10.26.2.*
Zgłoś naruszenie zasad

Podoba mi się ta forma testu - po co testować przelewając 10zł, od razu przelejmy 5000 (3% z 5000zł = 150 zł prowizji).
77.79.229.*
Zgłoś naruszenie zasad

Aktualności

Jesteśmy częścią BRE Bank SA