Zaloguj się. Nie masz konta? Zarejestruj się!

Opcje wyszukiwania

Data

Dowolna data
Ostatnie dni
Od do

Wskazówki wyszukiwania

QUOTES (") pozwalają wyszukiwać całe frazy. Oznacza to, że wpisanie "mBank BRE" zwróci nam wszystkie wiadomości zawierające dokładnie tą frazę gdzieś w swojej treści.

MINUS (-) eliminuje słowa. Oznacza to, że wpisanie mBank i -BRE zwróci nam wszystkie wiadomości, które zawierają słowo mBank i nie zawierają słowa BRE. Można także zastosować MINUS do frazy w QUOTES, jak na przykład mBank -"BRE Bank".

Mechanizm wyszukujący nie jest wrażliwy na wielkość liter i przeszukuje pola: Tytuł, Treść i Autor.

Zapłata kartą płatniczą za rachunki w Żabce

Zapłata kartą płatniczą za rachunki w Żabce

Cześć!

Żabka ma fajną usługę, która umożliwia zapłatę kartą płatniczą Visa lub MC za rachunki (Drobne rachunki w Żabce). Prowizje są przystępne (0,4% kwoty transakcji, min. 1,89 zł).
Niestety karty mBanku są dla tej usługi zablokowane. Przy próbie zapłaty (płaciłem kartą Visa) wyświetla się komunikat "Karta nieznana", nie dochodzi do autoryzacji i nie da się dokonać zapłaty. Co ciekawe, kartami mBanku można płacić za zakupy. Sprawdziłem to w tej samej Żabce. Za towar zapłaciłem tą samą kartą zaraz po próbie opłacenia rachunków.
Na infolinii Żabki dowiedziałem się, że mBank blokuje usługę zapłaty kartami za rachunki w Żabce. Inne banki tego nie robią, np. kartą AliorBanku można opłacić rachunki i zakupy.
Czy jest jakieś sensowne wytłumaczenie tej sytuacji? Dlaczego kartą mBanku mogę zapłacić za zakupy, a za rachunki już nie? Czy karty mBankowe są nie w pełni funkcjonalne?

Pozdrawiam,
Marek

*.ssp.dialog.net.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Re: Zapłata kartą płatniczą za rachunki w Żabce
Ciekawe czy blokada mbanku jest zgodna z umową licencyjną łączącą ich z VISA i MASTERCARD? Wydaje mi się, że karty powinny działać we wszystkich miejscach oznaczonych logo VISA / MASTERCARD bez względu z towar/usługę opłacaną kartą...

Na stronie http://www2.zabka.pl/pl/uslugi/zapata-kart-patnicz-za-rachunki.html jest napisane:

Usługa jest dostępna dla wszystkich Klientów opłacających w sklepach naszej sieci płatności swoich comiesięcznych rachunków i będących użytkownikami kart płatniczych wydanych przez Organizację MasterCard (karty MasterCard i Maestro) i VISA (karty VISA i VISA Electron)”.

W związku z tym rodzi się pytanie, czy karty mBaku wydane są przez MasterCard lub VISA czy jakieś inne organizacje o zbieżnej nazwie?
109.95.235.*
Zgłoś naruszenie zasad

A ja tez mam pytanie dla osób które już korzystały z tej opcji..

Jak taka transakcja jest ksiegowana na karcie? Jako zwykła płatność karta? Czy moze w jakiś inny sposób (np wypłata z obcego bankomatu, tak jak to jest za płatność karta np w urzędzie)?

Proszę o informacje ; ) .
Pozdrawiam

--
Wiadomość wysłana z serwisu mBank lajt http://lajt.mbank.pl
*.centertel.pl
Zgłoś naruszenie zasad

tasmaniandevil1 napisał(a):
> A ja tez mam pytanie dla osób które już korzystały z tej opcji..
>
> Jak taka transakcja jest ksiegowana na karcie? Jako zwykła
> płatność karta? Czy moze w jakiś inny sposób (np wypłata z
> obcego bankomatu, tak jak to jest za płatność karta np w
> urzędzie)?
>
> Proszę o informacje ; ) .
> Pozdrawiam

Płacąc kartą z Aliorbanku, obie operacje (zapłata za rachunki i zapłata za zakupy) księgowane są jak zwykłe płatności kartami. Jest to po prostu transakcja bezgotówkowa.
*.ssp.dialog.net.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Marek napisał(a):

> Czy jest jakieś sensowne wytłumaczenie tej sytuacji?

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o te 0,4%. To za mało jak na standardy BRrrrrrrrr....
*.play-internet.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Płatności za rachunki w Żabce prowadzi spółka blisko związana z BRE Bankiem - CERI Sp. z o.o. . Więc pewnie mają duży udział w prowizjach.
*.internetdsl.tpnet.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Marek napisał(a):
> Płatności za rachunki w Żabce prowadzi spółka blisko związana z
> BRE Bankiem - CERI Sp. z o.o. .

Czyli nawet z Visą nie trzeba wchodzić w układy doprowadzające do blokady. Wszystko w rodzinie.

> Więc pewnie mają duży udział w
> prowizjach.

Jak można podzielić prawie nic w tak sposób, by choć jedna część była duża?
*.play-internet.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Witam,

proszę o przesłanie numeru karty na adres pomoc@mbank.pl. Postaramy się wyjaśnić przyczyny tej sytuacji.

Pozdrawiam,
Emila
10.29.62.*
Zgłoś naruszenie zasad

Witam!

Przesłałem numery kart mBankowych, które nie są obsługiwane. Temat maila: Drobne rachunki w Żabce.

Pozdrawiam,
Marek
*.internetdsl.tpnet.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Dostałem już odpowiedź. Pisząc krótko, otrzymałem potwierdzenie, że karty mBanku nie działają z usługą "Drobne rachunki w Żabce", ale mBank (BREmultibank) przeprowadzi analizy w celu podjęcia decyzji odnośnie ewentualnego wprowadzenia usługi opłacania rachunków w sieci sklepów Żabka.

Pozdrawiam,
Marek
*.ssp.dialog.net.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Marek napisał(a):
> Dostałem już odpowiedź. Pisząc krótko, otrzymałem potwierdzenie,
> że karty mBanku nie działają

Odpowiedz sobie na pytanie - po kiego grzyba potrzebny był numer karty?
*.play-internet.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Aktualności

Jesteśmy częścią BRE Bank SA