Zaloguj się. Nie masz konta? Zarejestruj się!

Opcje wyszukiwania

Data

Dowolna data
Ostatnie dni
Od do

Wskazówki wyszukiwania

QUOTES (") pozwalają wyszukiwać całe frazy. Oznacza to, że wpisanie "mBank BRE" zwróci nam wszystkie wiadomości zawierające dokładnie tą frazę gdzieś w swojej treści.

MINUS (-) eliminuje słowa. Oznacza to, że wpisanie mBank i -BRE zwróci nam wszystkie wiadomości, które zawierają słowo mBank i nie zawierają słowa BRE. Można także zastosować MINUS do frazy w QUOTES, jak na przykład mBank -"BRE Bank".

Mechanizm wyszukujący nie jest wrażliwy na wielkość liter i przeszukuje pola: Tytuł, Treść i Autor.

Ktoś ukradł dane mojej KK i mam operacje na 1250 PLN na koncie ;-(((((((((((((

Ktoś ukradł dane mojej KK i mam operacje na 1250 PLN na koncie ;-(((((((((((((

W ubiegłą sobotę wczesnym popołudniem zadzwonił do mnie Pan z mbanku z informacją, że ktoś najprawdopodobniej wykradł dane mojej karty i przeprowadził kilka transakcji. Oczywiście potwierdziłam że to nie ja. Pan mnie uspokajał na różne sposoby, że chyba w ogóle te środki nie zostaną odblkokowane a ja czułam się spokojna że to Pan wykrył oszustwo i to że w związku z tym na pewno zrobił wszystko żeby zablokować te przelewy (dwie transakcie byly w okienku "blokada środków, jedna podobno wygasła). Zablokował mi też kartę. Dodatkowo w poniedzialek napisałam też do mojego opiekuna klienta, który napisał , że środki nie będą odblokowane do czasu rozpatrzenia reklamacji.
Zdarzyło mi się nawet pochwalić bank wśród znajomych, czego absolutnie nie robię od czasu afery z " nabitymi"
Tymczasem wchodzę sobie dziś na konto, a tam transakcja na drobne 1250 PLN w "operacjach bieżących", pięknie przesunięta z "blokad środków". Oczywiście jak zwykle bank nie umiał wywiązać się ze swoich obowiazków a poziom bezpieczeństwa jest skandaliczny.
Nie rozumiem, jak można zauważyć kradzież i nic z tym nie zrobić- zgłosić do MasterCard itp ?????.
Czy ktoś może składał reklamację takiej kradzieży? Jak bank je rozpatruje? Rozumiem że skoro bank sam mi zgłosił kradzież, to nie będę musiała udowadniać że to nie ja, choć z tym bankiem to nic nie wiadomo ;-(
Biorąc pod uwagę moje doświadczenia z tym jak bank rozpatruje reklamacje, to aż mnie boli głowa na samą myśl co mnie czeka ;-((((

*.centertel.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Re: Ktoś ukradł dane mojej KK i mam operacje na 1250 PLN na koncie ;-(((((((((
Zgodnie z prawem, za operacje, których Ty nie dokonałaś, a miały miejsce przed zastrzeżeniem karty, odpowiadasz do kwoty 150 euro (tj. równowartości chyba wg kursu NBP). A więc składaj reklamację, resztę powinnaś prędzej albo później odzyskać.
*.dynamic.chello.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Warto chyba spojrzeć tutaj:

http://www.mbank.pl/informacja/index.html#cats=p/2////ubezpieczenia/be...

I tutaj: http://www.mbank.pl/download/ubezpieczenia/OWU/OWU_pakiet__bezpieczna_...

Daj znać co z tego wyniknie, czy transakcje zostały dokonane w kraju ? Napisz coś więcej.
*.uznam.net.pl
Zgłoś naruszenie zasad

No ladnie, koniecznie dawaj znac jak sie sprawa potoczy.

A ja mam wczorajsza platnosc z Reala dwa razy w blokadach (przy pierwszej probie wyrzucilo BLAD KARTY i zadnego wydruku) - zobaczymy jak zejda...

A poki co, powodzenia.
*.dynamic.chello.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Zgodnie z prawem, za operacje, których Ty nie dokonałaś, a miały miejsce przed zastrzeżeniem karty, odpowiadasz do kwoty 150 euro (tj. równowartości chyba wg kursu NBP). A więc składaj reklamację, resztę powinnaś prędzej albo później odzyskać. 2012-02-19 16:44:55
*.dynamic.chello.pl
Zgłoś naruszenie zasad

No chodzi o to że tak jak pisałam- reklamację składałam natychmiast. I opiekun klienta poinformowała mnie że transakcje będą zablokowane do czasu rozpatrzenia reklamacji. A ja mam to już w operacjach bieżących, tak więc jak się skończy okres rozliczenia KK to będę musiała to zapłacić ;-(((((((((((((((((((Jak widać znowuż sprawdza się, że w banku nikomu nie można wierzyć ;-(
*.centertel.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Polecam przeczytać:
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/593265,pieniadze_wyludzone_z_rac...

trzeba się zalogować - bezpłatnie

W artykule jest o tym, że bank musi oddać pieniądze ZAWSZE, jeśli to nie klient zlecił transakcje.

emu - karta musi być fizycznie skradziona nie wirtualnie

xplo - a puknij sie ty w ten głupi łeb,byle czymś cieżkim.
"Im cięższy łom, tym lżejsza śmierć"

pozdrawiam
77.79.255.*
Zgłoś naruszenie zasad

Daj znać co z tego wyniknie, czy transakcje zostały dokonane w kraju ? Napisz coś więcej.

Transakcje obie zagraniczne ;-(
Dam znać na pewno, szczególnie jeśli bank będzie mnie robił w bambuko, czego się obawiam ;-((((
*.centertel.pl
Zgłoś naruszenie zasad

W artykule jest o tym, że bank musi oddać pieniądze ZAWSZE, jeśli to nie klient zlecił transakcje

Dzięki za informacje,
Tylko mBank już nie raz pokazał, że nie jest zwykłym bankiem, jak była afera z kredytami w CHF, to bank wolał stracić całą reputację, niż udobruchać klientów ;-(((
*.centertel.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Esmeralda napisał(a):

> Tylko mBank już nie raz pokazał, że nie jest zwykłym bankiem, jak
> była afera z kredytami w CHF, to bank wolał stracić całą
> reputację, niż udobruchać klientów ;-(((

Poczekaj moze najpierw na wynik reklamacji? sa chyba jakies terminy?
*.tau.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Esmeralda napisał(a):
> Re: Ktoś ukradł dane mojej KK i mam operacje na 1250 PLN na koncie
> ;-(((((((((
> Zgodnie z prawem, za operacje, których Ty nie dokonałaś, a miały
> miejsce przed zastrzeżeniem karty, odpowiadasz do kwoty 150 euro (tj.
> równowartości chyba wg kursu NBP). A więc składaj reklamację,
> resztę powinnaś prędzej albo później odzyskać. 2012-02-19
> 16:44:55
> *.dynamic.chello.pl
> Zgłoś naruszenie zasad
>
> No chodzi o to że tak jak pisałam- reklamację składałam
> natychmiast. I opiekun klienta poinformowała mnie że transakcje
> będą zablokowane do czasu rozpatrzenia reklamacji. A ja mam to już
> w operacjach bieżących, tak więc jak się skończy okres
> rozliczenia KK to będę musiała to zapłacić
> ;-(((((((((((((((((((Jak widać znowuż sprawdza się, że w banku
> nikomu nie można wierzyć ;-(

Może nie, a może tak, bo polska język to trudny język i być może opiekun klienta miał na myśli zastosowanie § 5 ustęp 2 tegoż regulaminu
http://www.mbank.pl/download/regulaminy/Regulamin_przyjmowania_i_rozpa...
" Po otrzymaniu zgłoszenia reklamacji, Bank może pomniejszyć wykorzystany limit kredytu o kwotę reklamowanej transakcji wraz z ewentualną prowizją naliczoną na podstawie reklamowanej transakcji, nie zmieniając jednocześnie kwoty dostępnych środków. W tym przypadku reklamowana kwota pomniejszenia nie jest brana pod uwagę przez Bank przy naliczaniu odsetek oraz minimalnej kwoty spłaty."
Na twoim miejscu zastanowiłbym się jeszcze nad § 5 ustęp 7, którego nawet profilaktyczne spełnienie tobie nie zaszkodzi.
Mam jeszcze pytanie, na które odpowiedzi nie chcę usłyszeć, ale zastanów się nad odpowiedzią. Czy przy pierwszym kontakcie niby to z inicjatywy mBanku nie doszło do wycieku danych, który dopiero wtedy umożliwiłby dokonanie tych transakcji, o ile już z historii blokad nie można datami tej tezie zaprzeczyć? Wcześniejsza data blokady wyklucza. W chwili zdenerwowania zawsze coś można 'chlapnąć', a ja ze swoim znajomym jestem po takim telefonicznym teście na znajomym mego znajomego, który w praktyce może się skończyć teoretycznie większymi stratami. Można osiwieć z wrażenia.
*.play-internet.pl
Zgłoś naruszenie zasad

luzak napisał(a):
> Esmeralda napisał(a):
>
> > Tylko mBank już nie raz pokazał, że nie jest zwykłym
> bankiem, jak
> > była afera z kredytami w CHF, to bank wolał stracić całą
> > reputację, niż udobruchać klientów ;-(((
>
> Poczekaj moze najpierw na wynik reklamacji? sa chyba jakies terminy?

Lepiej samemu przypilnować, bo spadkobiercom może się po prostu nie będzie chciało.
*.play-internet.pl
Zgłoś naruszenie zasad

Aktualności

Jesteśmy częścią BRE Bank SA