[404-2]

Piątki z rozwojem

W każdy pierwszy piątek miesiąca proponujemy pracownikom różnorodne aktywności rozwojowe: warsztaty, wykłady, prezentacje, spotkania i konsultacje. Przedstawiamy podczas nich możliwości rozwoju, jakie stwarza nasza organizacja, a także zachęcamy do szerszego myślenia o zwiększaniu swojego potencjału. Prezentujemy również narzędzia rozwojowe związane z nowymi technologiami. Większość spotkań polega na dzieleniu się doświadczeniem przez naszą kadrę, ale chętnie korzystamy także z wiedzy zaproszonych gości.

W 2019 roku w ramach projektu odbyło się łącznie 180 działań i konsultacji, w których uczestniczyło ponad 3100 osób.

Zaloguj się do rozwoju

W ramach programu „Zaloguj się do Rozwoju” udostępniamy wszystkim zainteresowanym pracownikom sprawdzone treści wspierające samodzielny rozwój. Pomagają im one poszerzać wiedzę w obszarach związanych z codziennymi zadaniami, nabywać dodatkowe umiejętności (m.in. społeczne, takie jak komunikacja czy asertywność), a także rozwijać się w obszarach pozazawodowych (np. materiały o wychowaniu dzieci, relaksie, beletrystyka). W ten sposób wspieramy zachowanie równowagi między pracą a życiem prywatnym oraz kreujemy miejsce sprzyjające poszukiwaniom, uczeniu się i poszerzaniu horyzontów.

Dostępne treści:

• aktualności oraz propozycje materiałów rozwojowych dostępnych online – na specjalnej stronie intranetowej
  • ponad 20 000 kursów online oraz materiałów dodatkowych z bazy LinkedIn Learning
  • e-booki i audiobooki z katalogu platformy Legimi
  • archiwum publikacji Harvard Business Review Polska
  • mobilne kursy języka angielskiego i niemieckiego – aplikacja eTutor
  • SMS-y językowe i rozwojowe
Zaloguj się do Rozwoju” to program, dzięki któremu chcieliśmy zmienić obraz narzędzi zdalnych w rozwoju. Pokazać pracownikom, że lepsze efekty daje systematyczna, podzielona na mniejsze bloki nauka. Pokazujemy, opierając się na metodzie 70/20/10, jak ważne jest eksperymentowanie z nowo nabytą wiedzą oraz jej uzupełnianie przez praktykę.
Dorota Weyna Główny specjalista ds. rozwoju pracowników

Pociąg do rozwoju

Celem programu jest zwiększenie zaangażowania pracowników Departamentu Budowania Zaangażowania Klientów przez Kanały Zdalne, ich rozwój, ale przede wszystkim promowanie wyróżniających się postaw. Zależy nam na wyróżnianiu wyjątkowych zachowań w stosunku do współpracowników oraz klientów. W ramach programu przyznajemy nagrody w kategorii zespołowej oraz w pięciu kategoriach indywidualnych (zachwycający, pomocny, upraszczający, mistrz digital, lider zespołu).